Hogyan működik?

  • Pego gyár
  • Hogyan működik?
  • Szolgáltatások
  • Árak, dokumentumok
  • Referenciák, partnerek
  • Rendelés
  • Kapcsolat

Működési elv:

Működése a víz villamos ellenállásán alapszik. Ezt az ellenállást a vízben oldott ásványi anyagok idézik elő.
A Pego merülőelektródás gőzfejlesztő használható hálózati ivóvízzel, és kezelt vízzel egyaránt.
A berendezéseket ellátó víznek 250-1300 µS/cm (20 C°) közötti vezetőképességűnek kell lennie.
Az ideális vizminőség cca. 200-250 mg/l CaCo³ tartalmaz.

Működés:

A kazántartályban az elektródák között, a víz zárja az áramkört és a víz ellenállása hő fejlődést okoz, mely a vizet forráspontig hevíti. A gőzképződés intenzitása az átfolyó áram erősségétől függ, melyet az elektródák vízzel érintkező felületének mérete,(vízszint) és a víz vezetőképessége befolyásol.

A Master elektronikus vezérlőegység elindítja az egységet, a mágneskapcsolón keresztül áram alá helyezi a kazántestben lévő elektródákat és a töltő mágnesszelepet a kazántest megfelelő vízszintjének elérése érdekében. A Master mikroprocesszoros vezérlő egység, az elektródákon átfolyó áramot a betápláló vezetőn lévő mérőtekercsen rendkívül pontosan méri és vezérli a töltő mágnesszelepet (a vízszint emeléséhez) vagy az ürítő szivattyút (a vízszint csökkentéséhez). A rendszer teljesen automatikusan működik és az energiatakarékosság érdekében minden állapotban csak a legkisebb szükséges áramot veszi fel.

A berendezést a Master elektronikus vezérlőegység folyamatosan vezérli és szabályozza.

A modellek üzemelése a mért páratartalom (4-20mA érzékelő) vagy hőmérséklet (NTC szonda) alapján történik, folyamatos szabályzással vagy automatikus ki-be kapcsolással. Folyamatos szabályzás esetén a berendezés a gőzigény függvényében lineárisan növeli vagy csökkenti a gőztermelést. A Pego merülőelektródás légnedvesítőket a Master vezérlővel lehet programozni, illetve a kívánt értékeket beállítani. A W jelű wellness egységek mind a hőmérséklet, mind a szellőztetést, mind az illatadagolást vezérlik és biztosítják.

A berendezések sorolhatóak MASTER-SLAVE (fő- és al gép) konfigurációban 5+1db db egységig.

A Pego párásító berendezések vezérelhetőek épületfelügyeleti rendszeren keresztül (pl.MODBUS) többféle módon.

Energia hatékonyság, üzemeltetés:

A Pego merülőelektródás párásító, gőzfejlesztő lényegesen energiatakarékosabb a hagyományos fűtőbetétes egységnél, mert a fentiek szerint az áramfelvételüket folyamatosan szabályozni képesek. Fontos továbbá, hogy az áram nem egy közvetítő anyagot (fűtőbetétet) melegít, hanem közvetlenül a vizet. Az energiatakarékosság érdekében a merülőelektródás párásítók vízkő (vagy lerakódás) ellen egy programozott folyamat keretében képes csökkenteni annak kialakulását.

A berendezéseket tisztítani, (kazántisztítás) karbantartani szükséges, mely feladatok közti időtartam mértéke az üzemórák és vízminőség függvényében változik. A cca. 200-250 mg/l CaCO³-t meghaladó teljes keménységű víz sűrűbb tisztítási ciklust tehet szükségessé. Magas CaCO³ tartalmú víz használata esetén, használható RO fordított ozmozisos víztisztító, azonban ügyelni kell a megfelelő vezetőképesség megőrzésére.

Elsteam gőzös légnedvesítő Elsteam légkezelőbe építhető légnedvesítő Elsteam légnedvesítő kiegészítő Pego gőzös légnedvesítő Pego gőzgenerátor Pego légnedvesítő, gőzgenerátor kiegészítő Pego alkatrész Minden termék
TERMÉKEK